Tips voor een ecoglam Heerlijk Avondje

  1. Om het heerlijk avondje verwarmend te beginnen zou je ipv kant-en-klare chocomel kunnen kiezen voor de Happy Hormones Hot Chocolate. Het recept vind je hier op het blog van De Groene Meisjes. Het recept bevat o.a. Maca poeder wat een positief effect kan hebben op je hormoonspiegel en daarmee het proberen waard om menstruatie en overgangsklachten te verminderen.
Happy Hormones Hot Chocolate

2. Kies voor speelgoed van duurzame materialen zoals FSC gecertificeerd hout of bamboe. Liefst reused of recycled. Kies je voor nieuw dan is het speelgoed van Plan Toys naar onze mening een goede keus. Het speelgoed van Plan Toys is gemaakt van rubberhout dat reclaimed wordt aan het eind van de levenscyclus van de boom. In het filmpje hieronder kun je meer te weten komen over het duurzaamheidsbeleid van Plan Toys.

Een duurzamer alternatief voor conventionele plastic is bioplastic.

De bioplastic grondstof die gebruikt is voor onderstaande bouwsets van de HEMA is gemaakt van de #suikerriet resten die overblijven bij de productie van suiker.

Hierdoor is bioplastic duurzamer dan traditioneel plastic, dat een basis heeft van aardolie: een niet snel hernieuwbare brandstof die daardoor steeds schaarser wordt en de bodem uitput.

Daarnaast heeft suikerriet van nature de eigenschap om CO2 uit de lucht op te nemen tijdens het verbouwen.

3. Voor je feestoutfit kun je naast recycled van de kringloopwinkel of nieuw biokatoen ook kiezen voor kledingstukken en accessoires die onder Fairtrade omstandigheden zijn gemaakt. Fairtrade pionier Peopletree blijft in dat segment een van onze favorieten.

Kinderjurkje van biokatoen met sterren
Handgemaakte fairtrade
ster en maanketting.